Over ons

Over Ons

Wij, Johnny en Viola, woonden tot september 2019 samen in het Witte Dorp in Eindhoven. Een prachtige monumentale vooroorlogse wijk, ontworpen door Dudok. Heerlijk rustig wonen op een paar minuten fietsen van de stad met alle voorzieningen in de buurt.

Toch begon het te kriebelen. Misschien door het reizen door Afrika? Wie zal het zeggen, maar de behoefte om meer binding met natuur te hebben vanuit ons eigen huis, werd steeds groter. 

Hoe fijn ons huis in Eindhoven ook was, het was meer naar binnen gekeerd en door de monumentenstatus konden we daar ook niet veel aan veranderen. Na de knoop te hebben doorgehakt, hebben we dit huis ‘op’ Vressel gekocht. Tijdens de zoektocht kwam het huis in eerste instantie niet door de keuring. De foto vanaf de straat was voor ons niet echt uitnodigend. Maar eenmaal verder gekeken bleek de woning zich naar achteren te openen met een magnifiek wijds uitzicht en grenzend aan de Dommel! Aan de andere zijde loop je zo het bos in met diverse vennetjes en enkele grazende Schotse Hooglanders. Hoeveel natuur wil je hebben?

Op relatief korte afstand van Son en Breugel en Sint-Oedenrode, de snelweg A50 en onder de rook van Eindhoven, waar we beiden werken als fabrieksmanager resp. constructief ontwerper, hebben we daarnaast niet het gevoel afgelegen te wonen. 

We wonen hier nu anderhalf jaar en zijn ontzettend blij met deze stap. We genieten volop van onze achter’tuin’ en hopen dat vanaf april 2021 onze gasten dat ook zullen doen.

Botswana 2015

ga naar boven

OVER het paviljoen

De vorige eigenaren hebben op het erf een oude kippenschuur gesloopt en twee bijgebouwen geplaatst, die hun oorsprong vinden op de Floriade 2012 in Venlo. Hier stonden een aantal soortgelijke gebouwen, die tijdens dit evenement wat algemene functies herbergden. We hebben op internet gezocht en enkele foto’s en flitsen op filmpjes hiervan kunnen vinden. De gebouwtjes zijn allen modulair opgebouwd uit geveldelen van 2,5m breed en dak- en vloerelementen van 25×3,75m2 groot. Ook de indeling was volledig modulair. Houten stijlen hoh 1,25m, en multiplex platen tegen de wanden en plafonds.

Van een deel van de elementen is zowel het paviljoen als een garage op het terrein van gebouwd. In het paviljoen hadden ze een yoga-studio, die in de hele omgeving bekend stond. Tot teleurstelling van de buurt konden wij als nieuwe eigenaren de yogastudio door gebrek aan lenigheid helaas niet voortzetten. Het gebouwtje bleek echter ook geschikt om er een vakantiewoning van te maken. De glazen gevel geeft zicht op de wijde omtrek, waarbij de daarvoor geplaatste houten Platowood balkjes de privacy van de gasten waarborgt.

Sinds de zomer van 2020 zijn we bezig geweest om hier een volwaardige vakantiewoning te maken. Daarbij hebben we geprobeerd om naast een nette afwerking en gedeeltelijk nieuwe indeling toch ook de modulaire bouwwijze te laten zien. Dus naast nieuwe stucwerkplafonds en stucwerk tegen de nieuwe scheidingswand, zie je de houten panelen nog boven de ramen en de wanden bij de keuken en slaapkamer. Voor de netheid hebben we plinten en deurlijsten toegevoegd, maar de opbouw van de wand bij de deuren is in het zicht gelaten. Her en der zijn schroefgaten dichtgezet, maar de houtnerven en knoesten zie je nog steeds. Waar we wanden hebben open gemaakt om electra aan te passen, zijn inbouwdozen toegepast, maar op enkele plekken zijn daarom nog opbouwdozen aanwezig. Klik hier om foto’s van de verbouwing te bekijken.

We zijn trots op het eindresultaat. Het is een leuke sfeervolle vakantiewoning geworden!

ga naar boven